Ahad, 14 Februari 2010

RAYULAH... : PROJEK BODOHKAN MELAYU

Membaca berita dalam theMalaysiainsider hari ini yang menyatakan;

"Yang Dipertua PAS Shah Alam Khalid Samad tidak boleh berdiam diri, sebaliknya perlu menulis jika mahu jawatankuasa kerja pusat dan Majlis Syura mengkaji semula hukuman digantung jawatan parti selama enam bulan.

Setiausaha Agung PAS Datuk Mustafa Ali berkata pihaknya akan menganggap Khalid tidak berhasrat jika enggan mengemukakan rayuan dalam tempoh yang ditetapkan perlembagaan parti.

Khalid mempunyai masa 30 hari untuk mengemukakan rayuan kepada jawatankuasa kerja pusat dan jika ia ditolak, boleh merayu kepada Majlis Syura.

Jawatankuasa kerja pusat sepatutnya bermesyuarat hari ini tetapi ditangguhkan kerana sambutan Tahun Baru Cina.

“Beliau (Khalid) kena merayu... beliau kena tulis, tidak boleh berdiam diri. Kalau beliau tidak menulis (mengemukakan rayuan) bagaimana kami tahu hasrat beliau... jika memberitahu kami, kami boleh putuskan tindakan,” kata beliau kepada The Malaysian Insider hari ini"

Membaca berita ini, teringat babak pujuk memujuk dalam Filem 3 Abdul seperti dibawah;yang pastinya, satu lagi projek membodohkan melayu yang dilakukan UMNO...

5 ulasan:

pencatat berkata...

sapa boleh buat report kes lama kenyataan mustafa ali dlm harakah sampai kena marah dgn nik aziz dulu? kenyataan yg against muktamar tk kukuhkan pr... kot2 dia sbg s/u pas boleh lalukan ke jkd

Tanpa Nama berkata...

hahaha..US One-G ..lu punya kaki dan tangan sudah kena potong..masih benci lagi dekat Cikgu Pa....wa tak respek kat lu lagi...meluat pun ada...

Tanpa Nama berkata...

Nampaknya desperado abis Setiausaha Agung PAS dan konco-konco UG apabila Khalid Samad tak mahu merayu.

aku sokong pendirian Khalid. Kita tengok apa tindakan Mustapha Ali dan konco-konco UG seterusnya.

dalam pada itu, aku walaupun bukan ahli PAS tetapi menjadi penyokong setia PAS sejak 34 tahun dulu, semasa aku dalam form 4 lagi. Aku sedih dengan mustapha ali dan konco-konconya. Satu masa dulu mustapha ali begitu gigih berjuang, begitu juga dengan Presiden, abu bakaq chik, harun taib - tetapi dimana silapnya- diakhir hayat perjuangan mereka berubah. Merekalah satu masa dulu tonggak dan hulubalang PAS yang paling kental.

bat8

Tanpa Nama berkata...

ako dok peghati.
ramai ustaz2 penakut.
doghang x suka UG tapi doghang diam.
playseft.jaga perut. jaga periuk nasik.
aku dok peghati.
ustaz yang dok hentam UG ni. bakistani, ahmad awang ja..

syabas dua ustaz ni !!

aku tabik spring kat hampa.

Tanpa Nama berkata...

Jangan hanya dgn sebab kebencian anda terhadap sesorang individu,anda tidak berlaku adil lagi... Dengan non muslim,lemah lembut gemalai,sesiapa saja dari kalangan org jemaah yg dilihat agak kasar terhadap non muslim,diserang habis2an,seolah non muslim itulah kawan,muslim itulah musuh... mana pergi أذلة على المؤمنين أعزة على الكافرين .