Selasa, 20 Julai 2010

PASIR : UMNO KENA JAWABSetiusaha politik MB Selangor mendakwa;

Tambahnya, hasi daripada pasir tersebut yang meningkat sehingga RM15.3 juta sehingga pertengahan tahun ini, digunakan kerajaan negeri untuk membiayai program kebajikan termasuk Tabung Warisan Anak Selangor dan Hadiah Anak Masuk Universiti.

"Sebelum ini rakyat tidak pernah merasai hasil sumber alam ketika BN memerintah Selangor selama lebih 50 tahun," katanya lagi. (sila klik)

Dari fakta yang dikemukakan, keuntungan pasir di zaman Pakatan rakyat jauh lebih menguntungkan kerajaan untuk disalurkan kepada rakyat. justeru, kemana hasil pasir di zaman BN???

Khir Toyo kena jawab !!

Ketua Pemuda UMNO Selangor, Shukur Idrus kena jawab !! takkan dah lupa kundang kot?? takkan lupa tasik biru kot??? takkan lupa lombong kundang kot??

3 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

dah korek banyak,banyak la dapat.
korek sikit, sikit la dapat.

itu pun nak buat pening ke

kes kohilal,babi pas bila nak jawab?

Tanpa Nama berkata...

Yaa memang betul Hasan Ali pergi jumpa?

Tapi apa perlu Suwardi pergi sekali? UMNO Siwardi itu menjadi orang kanan Harussani dan Ustaz Nasaruddin dalam byk program. Siapa dia?

Ok baik itu betul.

Tapi bijakkah keputusan itu? Apa untung utk PAS? Hasan Ali boleh terus nyatakan dia pergi jumpa dengan Suwardi Yaakob utk bincang isu berkaitan peluang berniagaan dgn Harussani... Ok tapi tidakkah dia tahu dia dah masuk perangkap UMNO.

Seorang ketua dalam pari Islam mesti faham tarbiyyah, lebih dari itu hendaklah tahu strategi berpolitik. Bukan ketua namanya kalau tak tahu politik sedangkan PAS mengambil kaedah bersiayasah di dalam menguruskan PAS di Malaysia pada masa ini.

Nama Suwardi kalau terus di kaitkan dengan PAS adalah suatu kehancuran besar.

Mereka yg peka dengan politik Selangor akan tahu betapa rosakkanya seorang bekas Calon PAS yg menjadi perantara utk masa hadapan UM<NO tersebut. Sekarang Hasan Ali di perdaya atas nama perbiagaan konon, sedangkan itulah pelung utk PAS di hancurkan dan dilihat pengkhianat dlm Pakatan Rakyat.

Bukan PAS mengkhianat, tetapi pemimpin PAS yg berfikiran dan berfikir cara UMNO itulah yg merosakkak PAS. Golongan jenis inik kena melalui Pengajian Ilham terlebih dahulu sebelum layak menjadi pemimpin parti. Full Stop.

Siwardi, cukuplah dengan segala penipuan awak di Sek 16 Bangunan MAIS Shah Alam, hingga menghilangkan gelaran peguam awak. apa lagi yg mahu?

PAS bukan tempat buat business seperti tarbiyyah UMNO.

Maaf, petrangai seperti pemimpin tak di tarbiyyah inilah yg menjadikan PAS terus di fitnah.

Tanpa Nama berkata...

Pas memang kaki fitnah orang.tak ada sapa pun nak fitnah Pas.

-kohilal apasal diam?
-tabung mangsa memali ke mana perginya segala sumbangan tu?
-kenapa banyak poster papan tanda "mahafiraun" kat kelantan?