Isnin, 10 Oktober 2011

[BERGAMBAR] AQIDAH ANDA SELAMAT DI SINI


Ini adalah tempat yang cukup terbaik untuk umat Islam mendidik diri agar aqidah tidak tergelincir....



Semua mereka yang berada di sini, aqidah mereka sudah kukuh, tidak perlu dibimbangi lagi.



Untuk melihat tazkirah dan motivasi bergambar agar aqidah umat Islam terjaga, sila klik di sini

7 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Besar punya TAULIAH tu

Telok Bakong berkata...

seulas kata Dr MAZA..hard rock cafe juga yg selamat

Tanpa Nama berkata...

1.sebab apa jadi lagu tu!!sebab sekarang ustaz ramai yang macam hangpa!burung tiong jee!!
2.ramai yang dok DRla!macam asri tu!masters agama la!makin ramai pulak umat islam yang dok jadi tak ketawan hala!

alhusseyn berkata...

Itu dia - Kepala bapak agama!

Rakyat Pemerhati berkata...

Tak patut ketua agama Selangor ada situ.
Geram jugak tengok.

Benci tanda Iman berkata...

Tuan,
Tuan, walaupun dijemput ke tempat itu, patut sangat tak terima, apalagi pergi. Tentu para marhaen melihat Tuan di sana dengan rasa jelek.

Tuan bukan orang sebarangan. Tuan ada tanggungjawab ke atas akidah para marhaen.

Para marhaen pun tak mau Tuan menjawab depan Allah nanti.

Yang Pengerusi Hard Rock tu Syed keturunan Nabi ka tu? Malu eh sorang nih.

khai berkata...

saya pernah masuk ke sana.. anak-anak melayu memang ramai yang minum arak.. bukan saje segelas dua, ada sekumpulan 3 anak melayu order satu beer dispenser tower (saya agak kira2 5-8 liter).. pekerja2 pon ramai melayu.. live band mula pukul 10 lebih.. tak sedap mana pon band tu, kumpulan Spoon mungkin lebih sedap, tapi anak2 melayu lah yang melonggok depan pentas.. yg mat salleh, cina kafir dan lain2 rilex je duduk kat meja masing2.. mereka menyanyikan lagu "Wild World" ciptaan Yusuf Islam semasa dia Cat Stevens.. lirik lagu itu cukup murni dan menyentuh hati saya, kerana dia mengingatkan anak gadisnya supaya berhati2 dengan dunia luar.. tapi agaknya anak2 Melayu ni tak paham bahasa English walaupon perangai mengalahkan Mat Salleh.. sama lah dengan orang yang asyik mendengar lagu al-Quran tapi masih lagi menderhaka kepada Allah.. saya balik pukul 12, melalui jalan2 Kuala Lumpur yang "hidup".. semua tu menginsafkan saya, sampai rumah, saya terus pesan kat isteri, jaga anak kita baik2..
saya cadangkan kepada Pemuda PAS, satu hari dari pukul 7 mlm sampai 3-4 pagi, hantarlah satu team meronda KL.. buang kopiah, pakai t-shirt, pakai jeans, buang ana-anta.. cuma round-round saja, tak perlu dakwah, tengok keadaan anak-anak Melayu Islam kita..