Khamis, 30 September 2010

MAHATHIR ARAH MUKHRIZ 'SERANG SARAF' TERHADAP KULI?

utusan meroyan melaporkan;

"SEREMBAN 30 Sept. - Pelantikan Ahli Parlimen Gua Musang, Tengku Razaleigh Hamzah sebagai Pengarah Pilihan Raya Barisan Nasional (BN) bagi menghadapi Pilihan Raya Kecil Dewan Undangan Negeri (DUN) Galas merupakan satu pilihan yang tepat.

Ahli Parlimen Jerlun yang juga Exco Pemuda UMNO, Datuk Mukhriz Mahathir berkata, tokoh politik itu mampu menggalas tugas tersebut dengan baik kerana beliau mempunyai pengaruh yang sangat kuat di kalangan penduduk di Galas, Kelantan.

"Pelantikan itu tepat sekali, maklumlah Gua Musang itu adalah tempatnya dan beliau mempunyai pengaruh besar di kawasan itu.

KOMEN:

Mukriz anak kesayangan dan terlalu menyayangi Mahathir. Mahathir musuh Kuli dalam UMNO sejak sekian lama.

boleh dikatakan, Mukhriz adalah orang yang terawal bersuara perlantikan kuli sebagai 'ketua perang BN' untuk PRK DUN Galas. Ia merupakan bukti yang paling kukuh bahawa Slogan yang bergema dalam hati kecil mereka, "hapuskan kuli dari UMNO".

sekian

2 ulasan:

joecharlie berkata...

Friday, October 1, 2010
PAS dah panik, Tahu kalah di Galas

Cadangan pertama keluar dari mulut Penolong Setiausaha Agong PAS Takiyuddin Hassan yang mencadangkan agar BN tidak bertanding demi perpaduan Pas Umno.

Katanya :

PAS Pusat menyarankan supaya Barisan Nasional (BN) berkompromi dengan menyerahkan kerusi kepada parti PAS pada pilihan raya kecil Dewan Undangan Negeri (DUN) Galas.

Timbalan Setiausaha Agung PAS Pusat Datuk Takiyuddin Hassan berkata langkah itu perlu demi perpaduan Melayu dan mengelakkan pergeseran politik terus berpanjangan antara kedua-dua parti induk orang Melayu itu.

Katanya adalah wajar jika kedua-dua parti itu tidak bertanding pada pilihan raya kecil itu jika ingin melihat perpaduan di kalangan orang Melayu yang menjadi agenda utama negara.

“Bagaimanapun, adalah lebih baik jika kerusi itu diserahkan kepada PAS memandangkan kerusi DUN itu disandang oleh calon daripada parti berkenaan,” katanya

Selepas itu Nik Aziz turut mengulas cadangan Takiyudin di atas tetapi dalam nada yang agak berbeza di sini iaitu mengajak orang Melayu Islam menyertai PAS demi mengelakkan perpecahan berpanjangan orang Melayu Islam di Malaysia.

Mungkin dia secara peribadi agak malu untuk mengulas senada dengan Takiyudin kerana sebelum ini Umno telah dicopnya sebagai sekular, komunis dan tidak Islam...Biasalah....dah terlajak kata memang malulah muka nak berbaik.

Selepas itu Sayuti Omar telah menyokong cadangan tersebut lalu memuatkannya di blog beliau di sini

Kemudian Blogger Kerabu Bersuara turut memuatkan tulisan tersebut sebagai menyokong cadangan agar Kerusi GALAS diberikan kepada PAS atas nama perpaduan di sini .

Dalam hal ini nampak sangat PAS hanya melutut dan merayu apabila menyedari kerugiaan yang bakal diperolehinya. Selagi tidak ada mudarat kepada politik mereka, selagi itu cadangan yang baik seperti perpaduan Melayu Islam akan dikritik habis-habisan.

Ini kerana mereka tahu GALAS adalah kubu kuat BN dan momentum GALAS boleh menjadi penentu nasib mereka PRU akan datang.

Yang jelasnya Melayu sudah sedar keburukan Pakatan Rakyat yang ternyata pandai mengkritik tetapi gagal menunjukkan mereka lebih baik dari yang dikritik.

Baca seterusnya di Panglima Perang Cyber sini
Posted by The Unspin

-

Tanpa Nama berkata...

1.Yang hang dengki,hati busuk tentang rumahtangga umno pasai apa!!
2.Malah hang jadi batu api lagi!!kemudian hang bawa fitnah tentang berita yang tak pasti!!
3.Malah sesama pas pun hang jadi batu api!dengki!hang bukan main busuh hati kat puak perpaduan!!yang tak sealiran politik dengan hang!!hang caci depa macam-macam!!
4.nak masuk geng "jahanam "kot!!