Isnin, 13 April 2009

PAS SELANGOR BAKAL ADA BANGUNAN SENDIRI???

PAS SELANGOR BAKAL ADA BANGUNAN SENDIRI???

Dari blog Dr Maria
[1];

“SHAH ALAM - Pas Selangor akan mempunyai bangunan sendiri dalam tempoh dua hingga tiga tahun lagi.

Pesuruhjaya Pas Selangor, Datuk Dr Hasan Mohamed Ali berkata, hasrat membina bangunan sendiri berkonsepkan pusat sehenti itu juga menjadi misi parti sejak 10 tahun lalu dan yakin penyokong parti itu akan terus membantu dalam merealisasikannya.

"Kita sedang berusaha ke arah itu dan mengharapkan sumba-ngan ahli dan penyokong. "Kejayaan Pas Pusat memiliki bangunan sendiri bernilai RM7 juta di Jalan Raja Laut, Kuala Lumpur hasil sumbangan ahli, penyokong dan dana parti tanpa membuat pinjaman bank adalah model terbaik kepada Pas Selangor," katanya.

Menurut Dr Hasan, keperluan memiliki bangunan sendiri juga penting dalam menggerakkan pelbagai aktiviti parti secara berpusat dalam satu tempat yang lengkap dengan pejabat pengurusan sendiri.

"Kita cuba mencari satu lokasi strategik bagi tujuan ini dan insya-Allah bangunan ini akan dibangunkan dalam kawasan seluas 1.2 hingga 1.6 hektar dilengkapi ruang Dewan Ulama, Muslimat, Pemuda dan Wanita untuk melaksanakan aktiviti masing-masing.

"Kita juga merancang untuk menempatkan ruang lain untuk menjayakan program pendidikan, tarbiah, riadah dan operasi parti, malah kita merancang untuk menjadikannya sebagai pusat sehenti," katanya”

KOMEN:

Tahniah Dr Hasan Ali atas kenyataan ini. Diharapkan, cita-cita 10 tahun dahulu menjadi, bukan sekadar retorik sahaja.

Diharap, kenyataan ini tidak senasib dengan kenyataan Dr Hasan Ali semasa mula-mula kita mengambil alih kerajaan negeri Selangor. Seperti memperkasakan MAIS dan JAIS, mengadakan program kuliah mingguan pada setiap pagi hari ahad di Masjid Shah Alam, memperhebatkan program dakwah di pasar-pasar Tani pasar-pasar malam dan sebagainya.

Yang sangat diharapkan lagi, kenyataan ini tidak ada kaitan langsung dengan musim pemilihan PAS pada tahun ini yang akan di adakan di Selangor pada bulan 6 yang tidak lama lagi.

Sekian

p/s : “jadilah meriam yang mempunyai bunyi yang kuat, juga mempunyai peluru. Bukannya meriam buluh, yang hanya kuat pada bunyinya, tetapi tidak mempunyai sebarang peluru”

Wallahu ‘Alam

Al-Bakistani
http://g-82.blogspot.com

ustaz_bakistani@yahoo.com- Sri Indah (B), Sg Buloh

14 april 2009 * 3:05 pagi[1] http://drsitimariah.blogspot.com/2009/04/pas-selangor-bakal-ada-bangunan-sendiri.html

1 ulasan:

kotakata berkata...

juga, untuk permulaan, perkasakanlah khutbah jumaat di selangor. bukan menjadi tukang kempen kepada kempen2 biasa. membasmi nyamuk aedes atau pesta buku, misalnya.