Selasa, 23 Mac 2010

Bahaya muqabalah Umno-Yahudi : MANA LEBIH JAHAT, YAHUDI ATAU UMNO?


Hubungan pemimpin-pemimpin Umno-BN, khususnya Perdana Menteri, menggunakan konsultan APCO Worldwide yang mempunyai kaitan dengan elemen Zionis dan Neo-Konservatif Amerika Syarikat, jelas amat membahayakan negara.

Sebagai sebuah negara yang dihormati sebagai antara peneraju pergerakan negara-negara Islam, adalah amat malang dan memalukan apabila pemimpin Umno-BN, membuat hubungan rasmi dengan agen-agen yahudi untuk mempromosikan agenda mereka.

Kerajaan BN jelas menodai mandat yang diberikan oleh rakyat pada Pilihan Raya Umum ke-12 yang lalu, sekaligus mereka membohongi rakyat, bahawa kononnya mereka mempertahankan Islam dan anti-Zionis.

Rakyat memandang serius, isu kerajaan BN menggunakan khidmat APCO Worldwide untuk membantu BN menguruskan negara dengan mempromosikan slogan 1Malaysia, menyamai slogan 1Israel semasa kerajaan haram Yahudi dipimpin Perdana Menteri, Ehud Barak suatu ketika dahulu.

Dalam hal ini, bukan soal hendak menyamakan Umno dengan Yahudi, tetapi yang dipersoalkan ialah, mengapa Umno yang mendakwa mereka sebuah parti Melayu-Islam menggunakan khidmat perunding Yahudi?

Apa perlunya Yahudi digunakan untuk mempromosikan slogan One Malaysia? Apakah dalam keadaan sekarang, amat mendesak buat Umno untuk menggunakan khidmat Yahudi untuk menyambung hayatnya dalam politik negara?

Kita mendesak supaya Umno-BN yang dipimpin Dato' Seri Mohd Najib Tun Razak memperjelaskan keadaan ini. Kita mendesak supaya Umno-BN membatalkan kontrak dengan APCO Worldwide.

Walaupun ada jawapan rasmi kerajaan di Parlimen yang menyatakan bahawa perkhidmatan APCO Worldwide tidak digunakan khusus untuk mempromosi 1Malaysia tetapi untuk semua isu-isu umum komunikasi, tetapi yang dipersoalkan sekarang ini, apakah keperluan dan kewajarannya dibayar syarikat Yahudi ini puluhan juta ringgit menggunakan wang rakyat?

Kerajaan Umno-BN seharusnya sedar bahawa perkhidmatan APCO Worldwide, selain digunakan Israel sebagai konsultan propagandanya, perkhidmatannya turut digunakan oleh diktator di Nigeria dan Kazakhstan.

Justeru dalam hal sebegini, Kerajaan Umno-BN tidak harus menyembunyikan kepada rakyat, apakah peranan APCO Worldwide yang sebenarnya dan berapakah nilai kontrak yang dibayar kepadanya.

Kerajaan Umno-BN harus mendedahkan kepada rakyat, apakah syor-syor yang diberikan oleh APCO Worldwide kepada semua kementerian yang digunapakai untuk faedah rakyat jelata.

Sebagaimana yang ditegaskan Ahli Parlimen Balik Pulau, Yusmadi Yusoff di Dewan Rakyat, 22 Mac lepas, "Jika Umno-BN tidak membatalkan kontrak APCO, ia memberi implikasi bahawa dasar-dasar Israel menjadi asas kepada komunikasi negara.

"Saya cabar Perdana Menteri jika tidak ada tindakan tegas diambil, rakyat akan berkata kamu bersekongkol dengan pemimpin Israel."

Rakyat Malaysia tidak lupa bagaimana sebelum ini, mantan Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad, menggunakan khidmat pelobi Yahudi yang pro-Zionis dan neo-konservatif ektremis, Jack Abramoff, dengan jumlah bayaran yang begitu besar.

Difahamkan, Kerajaan Malaysia telah membayar yuran perundingan sebanyak AS$1.2 juta (RM4.6 juta) kepada Abramoff bagi khidmat menguruskan pertemuan antara Mahathir dan Presiden Amerika ketika itu George W. Bush di White House, Washington pada Mei 2002.

Malah Menteri Pertahanan Dato' Seri Ahmad Zahid Hamidi turut dikecam keras kerana mengadakan pertemuan bersama Menteri Pertahanan Israel Ehud Barak di sebuah majlis koktel di Pertunjukan Udara Paris, 17 Julai tahun lalu.

Kesemua bukti ini menunjukkan wujudnya muqabalah antara pemimpin Umno dengan Yahudi, sedangkan pada masa yang sama Yahudi cukup terkenal dengan nama Penyembelih Gaza (The Butcher of Gaza).

Hubungan ini amat menghiris hati umat Islam di negara ini yang majoriti anti-Yahudi. Maka dengan itu, keadaan ini semakin membulatkan tekad rakyat, yang beragama Islam untuk menguburkan Umno pada PRU ke-13 nanti. (sila ke - MohdRashidi)

***

UMNO dan Yahudi, mana lebih jahat?

YB Wahid Endut ada berkata;"Yahudi, dia rampas tanah orang Palestine, tapi dia bina untuk penempatan untuk rakyat yahudi. Ini, rampas tanah rakyat sendiri; roboh tanah rakyat sendiri. itu lebih teruk dari Yahudi"

5 ulasan:

Al-Pacino berkata...

Macamnila ustad muda woi.., hang nak tau lebih mendalam, apatah lagi hang pun la ni dah mula nak mendalami bab imam 12, hang pun patutnya tau la bab Dajjal yg Rasullah saw berpesan pada umatnya dahulu. Aku recommend hang tengok http://wakeupproject.com

Dah tu..hang pikiaq la sendiri..Hang boleh pi sembang dgn geng hang untuk lebih mengenali Dajjal-dajjal yg wujud dalam Umno, PAS dan Parti MATASATU hang....

Cuma aku harap, hang jgn jadi talibarut Dajjal suudaaaahh.....

Al-Pacino berkata...

tak pun hang search web the arrivals..

both info kat youtube pun ada...51 siri..tengoklah sampai habis..

kenalilah Dajjal..then senang hang nak dakwah..Dajjal tak peduli sapa..mat rempit ka..tok imam ka..lawyer ka..sapa-sapa..termasuk hang..so, mana yg memenuhi matlamat dajjal.., dajjal cukup happy...

Al-Pacino berkata...

"Al Aawar Al Dajjal" yg bermaksud "The One Eyed Deceiver"...kebetulan???

Tanpa Nama berkata...

Tak nampak Syed Azman nak bantu pun ??

Tanpa Nama berkata...

1.Bila Zul kulim bersuara dalam parlimen!terpikiaq sejenaq dan rumusannya ialah!
2.Hang adalah ustaz akhir zaman yang disebut dalam Al-Quran!golongan yang gunakan dalil Al-Quran untuk jual agama dan membawa berbagai fitnah!
3.Contohnya kes najib dan altantunya!zul kulim mengakui bahawa ia merupakan fitnah!
4.Dan hang adalah pembawa cerita-cerita fitnah tersebut!hang jaja merata tempat!
5.hang adalah manusia yang paling dilatnatullah oleh Allah!
6.Oleh itu segala ajaran hang!ilmu hang!tidak boleh dipakai sama sekali!!dalam apa-apa kes pun!